وبلاگ

فهرست مطالب

آشنایی با شغل مشاوره مدیریت

باتوجه به ارتقا سطح علمی و پژوهشی و وجود دانشمندانی همچون گانت، امرسون، گیلبرت و تیلور مشاوره مدیریت مفهوم تازه‌ای پیدا کرده است. به طوری که از آن می‌توان به عنوان یکی از بخش‌های مستقل در انواع مشاور کسب و کار یاد کرد.

همانطور که می‌دانید بسیاری از شرکت‌ها و ارگان‌های دولتی به دنبال استفاده از تجربیات و خدمات مدیریتی هستند. اما اینکه مشاوره مدیریت چیست و چه وظایفی را برعهده دارد، موضوعی است که در این مقاله به آن می‌پردازیم.

در ادامه قصد داریم هر آنچه که باید در مورد مشاوره مدیریت بدانید را برایتان شرح دهیم؛ پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

مشاوره مدیریت چیست؟

در پاسخ به سوال مشاوره مدیریت چیست باید گفت که مشاوره مدیریت نوعی خدمات مشاوره است که هدف آن راهنمایی و کمک به کسب‌وکارها برای شناسایی فرصت‌ها است. بعد از شناسایی فرصت‌ها مشاوره مدیریت می‌بایست، راه‌حل و فعالیت‌هایی را جهت اجرایی کردن آن‌ها به کارفرما ارائه دهد.

بنابراین در تعریف مشاوره مدیریت موارد زیر را باید درنظر گرفت:

  • ارائه روش و راهبردهای کاربردی به جهت ارتقاء شغلی
  • ارائه توصیه‌های کارآمد به کارفرمایان
  • راهنمایی شرکت‌ها در جهت توسعه کسب‌وکار
  • کمک به یادگیری روش‌های سرمایه‌گذاری سازمان‌ها و شرکت‌ها

بگذارید با یک مثال ضرورت وجود مشاوره مدیریت را برایتان شرح دهیم. فرض کنید برای اولین‌بار به شهری سفر می‌کنید که هیچ آشنایی با آن ندارید. حال تصمیم می‌گیرید از یک شخصی که ساکن همان شهر است، اطلاعات مورد نظر را دریافت کنید. درواقع آن شخص نقش مشاوره مدیریت را ایفا می‌کند. چرا که شما را به سمت مسیر اصلی سوق می‌دهد تا راه خود را به راحتی پیدا کنید.

۳ مورد از اصلی‌ترین خدماتی که مشاوره مدیریت ارائه می‌دهد

خدمات مشاوره مدیریت چیست

حال که با تعریف مشاوره مدیریت به خوبی آشنا شده‌اید، بهتر است با اصلی‌ترین خدمات آن هم نیز آشنا شوید:

۱. معرفی ایده و روش‌های نوین در جهت ارتقا کیفی کسب و کار

۲. پیشنهاد بهبود، مراحل سیستم‌ها، خط مشی و ارتباطات سازمانی

۳. انجام مطالعات مداوم برای کمک به پیاده‌سازی تصمیم‌های نهایی

اگر می‌خواهید بدانید که «مشاور کسب و کار چیست» به مجله آکادمی خاص باش مراجعه کنید.

مشاور مدیریت با مشاوره کسب و کار چه تفاوتی دارد؟

خیلی از افرادی که در این حوزه فعالیت دارند، تعریف مشابهی از مدیریت کسب و کار و مشاوره مدیریت دارند. اما در مقابل خیلی از افراد این دو حوزه فعالیت را کاملا جدا از هم می‌بینند.

به طورکلی باید بدانید که ماهیت اصلی این دو حوزه مشاوره یکی است؛ اما اگر به جزئیات توجه کنید تفاوت‌هایی در آن می‌یابید که در ادامه به این تفاوت‌ها پرداخته‌ایم.

با دانستن ویژگی‌های زیر می‌توان به تمایز بین مشاور کسب و کار پی برد. درواقع موارد زیر در حوزه فعالیت و وظایف مشاوره کسب و کار است که عبارتند از:

  • مشاور بهبود عملکرد
  • مشاور بازاریابی
  • مشاور فروش
  • مشاور مدیریت برند
  • مشاور بازاریابی دیجیتال
  • مشاور امور گمرکی
  • مشاور سئو و طراحی سایت

اما مشاوره مدیریت به فردی گفته می‌شود که مدیران ارشد را راهنمایی کرده و به دغدغه‌هایشان خاتمه می‌دهد. لازم به ذکر است که خیلی از مشاورین مدیریت به شکل غیررسمی راهنمایی مدیران را هم برعهده دارند.

شناخت انواع مشاوران مدیریت

 

انواع مشاوره مدیریت

پس از دانستن اینکه مشاوره مدیریت چیست به سراغ انواع آن می‌رویم. اگر بخواهید کسب و کار خود را با حضور یک مشاوره مدیریت ارتقا دهید، باید توجه داشته باشید که رو‌ش‌های مختلفی پیش روی شما قرار دارد که ما در این مقاله چهار دسته از آن‌ها را به طور کامل توضیح داده‌ایم.

۱. کار کردن برای شرکت‌های مشاور بوتیکی

بوتیک‌های مشاوره به شرکت های کوچکی می‌گویند که تنها یک صنعت خاص یا زیرمجموعه‌های همان صنعت را مورد توجه قرار می‌دهند.

یکی از ویژگی‌های بوتیک‌ها این می‌باشد که نمایندگی رسمی شرکت‌های بزرگ‌تر را در اختیار ندارند.

حال به این مثال توجه کنید تا با معنی این‌گونه شرکت‌های بیشتر آشنا شوید. مثلا امکان دارد با یک شرکت مشاوره بوتیک مواجه شوید که به شکل خاصی با استارت‌آپ‌ها همکاری دارد. چنین شرکتی در  بازاریابی به کسب و کارهایی که در حوزه سلامت و بهداشت فعالیت دارند، مشاوره می دهد.

شرکت‌های مشاور بوتیکی مختلفی از جمله: منابع انسانی، دیجیتال مارکتینگ، دیجیتال برندینگ در ایران فعالیت می‌کنند.

برخی از افراد بر این باورند که کار کردن با بوتیک‌ها از پرستیژ مناسبی برخوردار نیست. اما اگر این مورد را کنار بگذارید، باید بدانید که سرعت رشد کسب و کار در این بخش بسیار بالاتر خواهد بود؛ به این معنا که می‌توان در مدت زمان کوتاهی خود را به بازار معرفی کرد.

۲. کار کردن برای واحد مشاوره در کسب و کارهای تولیدی خدماتی

به این موضوع توجه داشته باشید که همه مشاوران مدیریت تنها در شرکت‌های خاص خود (شرکت‌های مشاوره) فعالیت ندارند. خیلی از شرکت‌های تولیدی و خدماتی نیز در سراسر جهان وجود دارند که واحدی به نام مشاوره ندارند اما ممکن است فعالیتشان از همین جنس باشد. بگذارید با شرح یک مثال این مورد را واضح‌تر توضیح دهیم:

مثلا شرکت‌هایی که در زمینه ارائه راهکارهای نرم افزاری فعالیت دارند، در دل خود واحدهایی تشکیل داده‌اند که مشتری را در انتخاب محصول راهنمایی می‌کنند.

۳. کارکردن برای شرکت های بزرگ مشاوره مدیریت

در خیلی از کشورهای جهان افراد می‌کوشند که در مقام مشاوره مدیریت برای شرکت‌های بزرگ، خدماتی ارائه دهند. مانند شرکت McKinsey که کارشناسان مختلف خصوصا فارغ التحصیلان MBA را به منظور معرفی استراتژی‌های کارآمد استخدام می‌کند.

این مورد برخلاف کارکردن برای شرکت‌های مشاور بوتیکی، سرعت رشد بسیار پایینی دارد. 

مهم‌ترین چالش‌هایی که در همه شرکت‌های بزرگ ممکن است با آن مواجه شوند عبارتند از:

  • امکان دارد درخشش، رشد و شکوفایی با سرعت کمتری پیش برود.
  • در سال‌های اولیه شروع کار، ممکن است کارهای ساده‌ای شما را درگیر کند که کلی از هدفتان دور شوید.

اما از همه این چالش‌ها که بگذریم یکی از بهترین مزیت‌های مهم این حوزه، کارکردن با برندهای بزرگ روز دنیا است. مطمئنا همین برندها باعث می‌شوند که شما در مسیر هدف اصلی گام بردارید و به رویای خود دست یابید.

۴. مشاور انفرادی و مستقل

آخرین روشی که می‌توان به واسطه آن وارد صنعت مشاوره شد، این است که به طور مستقل یا همان فریلنسر، مشغول به کار شوید.

توجه داشته باشید برای اینکه بتوانید به صورت مستقل مشاوره دهید، باید ابتدا بر روی افزایش توانایی و دانش خود کار کنید. همچنین می‌بایست برای برندسازی وقت زیادی بگذارید. اگر شما بتوانید اولین مشتری خود را جذب کرده و آن را نگهدارید، برگ برنده در دست شماست؛ زیرا ممکن است از طریق این کارفرما به دیگران معرفی شوید.

حال اگر بخواهید به یک مشاور مستقل تبدیل شوید، خواهید دید که چه چالش‌هایی در مسیر راهتان قرار دارد، و چقدر باید برای این موضوع وقت بگذارید.

تصور اشتباه در مورد شغل مشاوره مدیریت

تصور اشتباه در مورد مشاوره مدیریت

 

حتما خیلی‌ها شغل مشاوره مدیریت را برای آینده خود انتخاب کرده‌اند! زیرا بنظر شغل جالبی می‌رسد. اما به این نکته هم توجه داشته باشید که هرکاری سختی‌های مربوط به خود را دارد.

لطفا فقط به این فکر نکنید که قرار است لباس رسمی بپوشید و مدام با مدیران شرکت ملاقات داشته باشید. خیر! شما باید در اولین وهله بر روی خود سرمایه‌گذاری کنید و روز به روز در جهت ارتقا دانش بکوشید. بنابراین ره صدساله را نمی‌توان یک شب طی کرد.

درآمد مشاوره مدیریت چقدر است؟

همانطور که کمی قبل اشاره کرده‌ا‌یم، قبل از هرچیز ابتدا باید بر روی استعداد، دانش و مهارت خود کار کنید تا به یک مشاوره مدیریت خبره تبدیل شوید. پس هرچقدر که علم و آگاهی شما بیشتر باشد، حقوق و میزان درآمد هم به همان اندازه افزایش می‌یابد. برای مثال فردی که به عنوان استاد دانشگاه از آگاهی بالایی دارد، مسلما حقوق دریافتی آن از یک فرد تازه‌کار نیز بیشتر می‌باشد.

به این نکته هم توجه داشته باشید که میزان درآمد مشاوره مدیریت در حوزه‌های مختلف متغیر است و نمی‌توان یک مبلغ ثابت را برای همه مشاورین در نظر گرفت. از جمله مواردی که در میزان حقوق مشاوره مدیریت تاثیرگذار هستند عبارتند از:

  • تجربه و تخصص افراد
  • نوع شرکت
  • حوزه‌های کاری مختلف
  • محل کار
  • سابقه کاری
  • میزان تحصیلات
  • و…

شرکت مشاوره مدیریت در ایران

شناخت یک شرکت مشاوره مدیریت کار نسبتا زمان‌بری می‌باشد؛ زیرا باید وقت بگذارید و درباره سابقه و سطح علمی آن شرکت تحقق کنید. حال اگر به دنبال یک شرکت مشاوره مدیریت هستید که از همه لحاظ بتواند نیازهای شما را برآورده کند، ما آکادمی خاص باش را به شما معرفی می‌کنیم. این شرکت وظیفه بهبود و اصلاح کسب و کار را برعهده دارد. امروزه خیلی از شرکت‌ها ادعای ارائه مشاوره دارند که توصیه می‌کنیم هر شرکتی را انتخاب نکنید. راه شناخت یک شرکت مشاوره مدیریت خوب چیست؟ اولین قدم بررسی رزومه افراد مشغول به کار است.

در پایان به یاد داشته باشید که مشاورین مدیریت می‌کوشند که روز به روز دانش خود را افزایش داده و در جهت کسب و کار شما گام بردارند. اگر می‌خواهید در حوزه فعالیت کنید برای موفقیت نیاز به دانش کافی و به روز دارید. پس همین امروز با شماره‌های آکادمی خاص باش تماس گرفته تا بتوانید از دوره‌های تخصصی آن در این حوزه بهره‌مند شوید.

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.